- nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
 
vissza a főmenübe I I I hírlevél küldése I kapcsolat

érdekességek
a garantált siker
előnyök
vizsga garanciák
nyelvtanulás külföldön
sikeres tanulók
a módszer
gyakori kérdések
nyitva tartás
árak
tanfolyamkezdés
csak klubtagoknak
szintfelmérő
 

Hagyományos oktatással felhagyott nyelvtanár leleplezi a titkokat.

Töltsd le az ingyenes anyagot, ismerd meg a titkokat!  - nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
Untitled Document
Érdekességek, Jobbnál jobb ötletek nyelvtanulóknak

Hollywood Hírességek Utcája (Walk of Fame)

Nos, általában nincs sok esélyed, hogy megpillanthass egy igazi mozi sztárt a Hollywood Boulevard-on, de ha a „lábad elé nézel", megláthatod a sztárokat.
Legalábbis a járdába mélyesztett csillagaikat. Ezek a csillagok tisztelegnek azoknak a sztároknak, akik Hollywoodot naggyá tették. Itt vannak a múlt nagy sztárjai és napjaink kasszasiker filmjeinek szereploi. Ezek a csillagok nem csak filmszínészek nevét viselik, vannak itt színpadi színészek, rádió, TV sztárok, rendezok és énekesek, valamint a show business nagyjai.
Minden sztár neve alatt található egy kicsi kör alakú embléma, melyben öt féle jelkép lehet: kamera a filmszínészek és rendezok számára, egy TV készülék a TV ipar nagyjainak, egy gramofon az énekeseknek és dalszövegíróknak, egy rádió mikrofon a rádiósoknak, és a híres színházi jelkép, a komédia és a tragédia álarca a színpadi színészek számára.

A legtöbb csillagot a híres éneklo cowboy, Gene Autry szerezte, akinek öt különbözo csillaga van a Hollywood Boulevard-on, egyet minden egyes fenti kategóriában.
Míg a korlátozott számú helyek a Grauman's Chinese Theatre elotti területen nagyon értékesek, és az igazi hollywoodi elokeloségek számára van fenntartva, azért nem kell szupersztárnak lenni ahhoz, hogy valaki helyet kapjon itt a csillagának.

A sétányt 1960-ban építették 2500 üres csillaggal, és eddig csak 2300-at töltöttek be, úgy, hogy ebbol többet a sétány nyugati részén helyeztek el. Ilyen csillagokat ajándékoztak a kisebb TV személyiségeknek, helyi rádió DJ-knek, rajzfilm szereploknek és még két kutyának is: Lassie-nek és Rin Tin Tin-nek.

A választási procedúra kicsit zavaros néha. Bob Barker, Thomas Edison, Big Bird, Pee Wee Herman és Mabel Taliaferro kaptak csillagot, míg olyan hírességek, mint Robert Redford, Mel Gibson, Jane Fonda és Clint Eastwood még nem kaptak.

Az is elofordul, hogy egy sztárnak odaítélnek egy csillagot, de a csillag elhelyezése nehézségekbe ütközik. Például John Denver 1997-ben meghalt, neki még most sincs csillaga a Hollywood Boulvard-on annak ellenére, hogy 15 éve megszerezte rá a jogot, csak képtelenek voltak vele egy idopontot egyeztetni, amikor személyesen megjelenhetett volna.

Hagyománnyá vált a sztárok rajongói körében, hogy virágot helyeznek el az éppen elhunyt sztárok csillagain. Máskor a sztárok csillagai kiváló találka helyként szolgálnak a rajongóik számára. Például 1993-ban, amikor Michael Jacksont azzal vádolták, hogy molesztált egy kisgyereket, a rajongók támogató feliratokat helyeztek el Jackson csillagán a Chinese Theatre elott. A Beatles rajongók minden évben összegyulnek John Lennon csillagánál, hogy megemlékezzenek Lennon haláláról.

2008-ra csillagot nyertek:
Filmsztárok: Angela Bassett, Cate Blanchett, Tim Robbins, Stan Lee,
TV-s személyiségek: Brian Keith, Susan St. James, Howie Mandel, szappanopera sztár Kate Linder, Sherwood Schwartz, Vince McMahon és az újjonc, Bill Geist
Zene: George Harrison (The Beatles), Christina Aguilera, Red Hot Chili Peppers, Brooks & Dunn, és Ricky Martin
Színpadi színész: Stephen Schwartz


2007-ben csillagot nyertek:
Filmsztárok: Matt Damon, Michelle Pfeiffer, Michael Caine, Jamie Foxx, John Goodman, rendezo, Robert Altman és producer Lauren Shuler Donner
TV-s személyiségek: Kiefer Sutherland, Barbara Walters, Erik Estrada, Jerry Stiller, és Dick Wolf
Zene: Mariah Carey, Sean "Diddy" Combs, The Doors, Crystal Gayle, Tim McGraw, LeAnn Rimes, és Shania Twain
Rádiós személyiségek: sportriporter Stu Nahan, rock disc jockey Rodney Bingenheimer
Színpadi színész: Lily Tomlin és zeneszerzo, Tim Rice.

2006-ban csillagot nyertek:
Filmszínészek: Annette Bening, Matthew Broderick, Holly Hunter, William Hurt, Nathan Lane és Steve Martin.
TV-s személyiségek: Ray Romano, Vanna White, Judge Judy, sportriporter Jim Hill, producer/ író David Milch és újságíró Robert Osborne.
Zene: Motley Crue, Isaac Hayes, Alejandro Fernandez és producer Lou Adler. Shecky Greene és Magic Castle founders Milt & Bill Larsen.
Rádiós személyiségek: DJ Wink Martindale, talk show házigazda Dan Avey, és DJ's Mark & Kim.
És posthumous sztárok: Jack Cassidy, színész és az ABC Tv alapítója, Leonard Goldenson.

2005-ban csillagot nyertek:
Filmszínészek: Tim Allen, Charlize Theron, Antonio Banderas, Donald Duck, Kevin Kline, Julianne Moore, Patricia Neal, Dennis Quaid és Ben Stiller.
TV-s személyiségek: Tom Brokaw, Wayne Rogers, David Hyde Pierce, James Doohan, Susan Lucci, Roger Ebert, Al Michaels és Soupy Sales.
Zene: Billy Joel, Rod Stewart, Carly Simon, The Righteous Brothers, Emilio Estefan, Al Green és Herb Jeffries.
Színpadi színészek: Theodore Bikel, Linda Hopkins és Fred Travalena. For radio: Jim Ladd és Bob Miller.
Posthumous csillagot kapott: Redd Foxx, Freddie Prinze, Stella Adler és David O. Selznik.

forrás: http://www.seeing-starts.com/
 

     

 
Vélemények rólunk

"... Persze, hogy szeretek hozzátok járni, mert kötetlen, családias a légkör, nagyon kedvesek és képzettek a tanárok. Nagyszerű a sulitok, mindenki elégedett Nálatok, és igyekeztek a diákok kedvében járni. Szóval mindenkinek érdemes benéznie, aki nyelvet akar tanulni, mert ez az iskola jobb, mint ..."
K. G. tanuló

"Ismerve magamat, tudom, egy csoporton belül elvesznék. Ha csak egy másik tanuló is van, aki válaszolhat helyettem, én már nem gondolkodom. Itt "rákényszerítenek" az önálló gondolkodásra, nem hagyják felületessé válni a tudást. A sok ellenőrző teszt, írásban és szóban, magabiztos tudást ad.
Na és a barátságos, családias légkör sem utolsó..."

F. M. tanuló
Nem jó ez a nyelviskola, mert már három hónap tanulás után azon töröm a fejem, hogy ha elérem az angollal a célomat, akkor rendbeteszem a német nyelv(nem)tudásomat. Azt hiszem, túlságosan kötődöm a nyelviskola munkatársaihoz. Jó ez???
(P.V. tanuló)

Mindenkinek megéri egyszer kipróbálni, aztán lehet, rákaptok, mint a cukorra. Nagyon sokszor, sőt szinte mindig nevetünk az órákon. Az ünnepi órák pedig különlegesek. Alkalomhoz illoen van minden. Filmeket nézünk és zenét hallgatunk, abból tanuljuk a szavakat és a mondatokat. A közösség nagyon jó, szerintem megéri.
(H.D. tanuló)

Jó lenne, ha megismernénk egymást egy vidám partiórán. Mi jól érezzük magunkat, garantáljuk, hogy Te is vidáman mész haza.
(G.I. tanuló)

Jól érzem itt magam, mert oldottan, játékosan tanulhatok itt nyelvet. Az különösen tetszik, hogy különböző korú és foglalkozású társakkal alkotunk egy közösséget.
(U.É. tanuló)

Új szavakat, dalokat tanulunk, amit az órákon esetleg nem, ezeknek hasznát vehetjük még a nyelvvizsgán is. Plusz órákon gyakorolhatjuk a nyelvet. Ami a legfontosabb, nagyon jó a hangulat.
(M.P. tanuló)

Fontos, hogy feloldjuk azt a gátlást, amit a társalgás elkezdése okoz. Játékos feladatok során egyszerű kifejezésektől a ritka szófordulatokig minden előfordul. AZ első mondat kimondása a legfontosabb és legnehezebb. Köszönöm, hogy itt lehettem.
(S.A. tanuló)