- nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
 
vissza a főmenübe I I I hírlevél küldése I kapcsolat

érdekességek
a garantált siker
előnyök
vizsga garanciák
nyelvtanulás külföldön
sikeres tanulók
a módszer
gyakori kérdések
nyitva tartás
árak
tanfolyamkezdés
csak klubtagoknak
szintfelmérő
 

Hagyományos oktatással felhagyott nyelvtanár leleplezi a titkokat.

Töltsd le az ingyenes anyagot, ismerd meg a titkokat!  - nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
Untitled Document
Szakmai és felsofokú nyelvvizsgák

Sem a szakmai sem a felsofokú nyelvvizsgához nem kell másik tanár, sem egy külön nyelviskola.

 

 posta@hollywoodnyelviskola.hu

Az angol nyelv története
Az angol nyelv történetének ismerete segíthet nekünk abban, hogy egy-egy szót még jobban megértsünk úgy, hogy tudjuk, hogy mikor, milyen körülmények között alakult ki. Ez foleg akkor van hasznunkra, amikor a szavak eredeti jelentését tanulmányozzuk
Oscar Night
 
The Academy Awards Show
A Hollywood & Highland Centerben, a Kodak Színházban
A show business legjelentosebb eseménye minden évben tél végén, február végén vagy március elején kerül megrendezésre Los Angelesben. Az Oscar Night, az a káprázatos gálaest, amikor átadják a díjakat az év legsikeresebb alakításaiért és alkotásaiért.
Hollywood Hírességek Utcája (Walk of Fame)
 
Nos, általában nincs sok esélyed, hogy megpillanthass egy igazi mozi sztárt a Hollywood Boulevard-on, de ha a „lábad elé nézel", megláthatod a sztárokat.
Legalábbis a járdába mélyesztett csillagaikat. Ezek a csillagok tisztelegnek azoknak a sztároknak, akik Hollywoodot naggyá tették.
Hollywood Története
 
1853-ban egy vályog viskó állt azon a helyen, ami késobb Hollywood lett. 1870-re egy mezogazdasági közösség virágzott ezen a területen burjánzó terméssel. Egy népszeru helyi etimológiai fejtegetés szerint a Hollywood elnevezés a helyi "Toyon" (melyet más néven "California Holly"-nak is neveznek) szóból származik. Ez egy fa fajta, mely betakarja a dombok lankáit rikító piros bogyókkal még télen is. (a fát lásd a képen)

Hollywoodról
 
Hollywood egy kerület Los Angelesben, Kalifornia államban, a belvárostól észak-nyugatra fekszik. Hírnevének és kulturális identitásának köszönhetoen a "Hollywood" nevet gyakran azonosítják az amerikai TV- és filmiparral, mint a filmstúdiók és filmsztárok történelmi központját. Mára a filmipar nagy része olyan szomszédos területekre terjeszkedett, mint Burbank és Westside, de a legjelentosebb iparágak, mint a szerkesztés, effektek, kellékek, gyártás utáni muveletek és a világítás Hollywoodban maradtak.
Ingyenes beszédgyakorlat órák

Party órák minden hétfon 17h-tól 19h-ig. Itt tudsz bejelentkezni a következo party órára: party@hollywoodnyelviskola.hu

Walt Disney Studios

 

A Walt Disney Studio az a filmstúdió, mely otthona a legfantasztikusabb rajzfilmeknek és mesefilmeknek, amit valaha a világon készítettek. A Hófehérkével és a hét törpével kezdodött 1937-ben (Ez volt a világon az elso "egész estét betölto" rajzfilm.) Aztán így folytatódott:
"Pinocchio" (1940), "Fantasia" (1940)...
 
Folyékonyan beszélni
Mindenki azt szeretné, ha úgy tudna beszélni, mint az anyanyelvuek. Ez jogos igénye minden tanulónak.
De mi ezzel a probléma? Miért nem tudnak az emberek sokszor 8-10 év nyelvtanulás után sem folyékonyan beszélni?
Hogyan kell elhúzni évekig?
Ez nagyon egyszeru. Vállalj egy rendkívül kényelmes tempót, ami téged egy kicsit sem feszélyez, mondjuk heti egy-két óra. Ha így nem sikerül elég hosszúra nyújtanod a tanulási idot, nyugodtan hagyj ki egy-két hetet.
Hogyan ne érd el a célod?
Kezd el nagyon lelkesen, vásárolj meg minden lehetséges könyvet, kazettát, szótárt és egyéb segédeszközt, amit az óriásplakátokon, újsághirdetésekben, honlapokon, TV-ben, rádióban hallasz vagy látsz!
Kezdj el belolük mazsolázgatni!

Hogyan csináld, hogy ne fájjon?
A legjobb, ha csoportba jársz, és olyan helyet keresel, ahol ismerik azt a 10 pontot, amit reményeim szerint már letöltöttél és el is olvastál.
Ha még nem tetted meg, szerintem töltsd le a "10 dolog, amin áll vagy bukik a nyelvtanulás sikere" címu ingyenes tanulmányt.
Idegen szavakkal dobálózva
A magyar anyanyelvu emberek számos idegen szót használnak, még baráti beszélgetések során is. Ezeket az idegen szavakat vagy értjük, vagy nem. Vannak, akik csak úgy ráérzésre próbálják kitalálni, mit is jelentenek ezek a szavak, meghallják valakitol, és már ok is használják. Vannak persze olyanok is, akik utánanéznek egy idegen szavak szótárában.
Hogyan fejlessz nyelvérzéket?
Ez egy örök dilemma még a mi, tapasztalt életünkben is. Valóban vannak tanulók, akikre szinte ragad a nyelvtudás, azonnal értik és azonnal képesek alkalmazni az új dolgokat. Élvezik a nyelvtanulást, szívesen, bátran kommunikálnak.
Egy garantáltan sikeres szótanulási módszer
Tanuld meg gyorsan, és emlékezz rá sokáig!
A szavakat csak akkor tudod könnyen, gyorsan megtanulni úgy, hogy képes legyél a
késobbiekben bármikor alkalmazni, ha mondatokban tanulod oket.
 
Vélemények rólunk

"... Persze, hogy szeretek hozzátok járni, mert kötetlen, családias a légkör, nagyon kedvesek és képzettek a tanárok. Nagyszerű a sulitok, mindenki elégedett Nálatok, és igyekeztek a diákok kedvében járni. Szóval mindenkinek érdemes benéznie, aki nyelvet akar tanulni, mert ez az iskola jobb, mint ..."
K. G. tanuló

"Ismerve magamat, tudom, egy csoporton belül elvesznék. Ha csak egy másik tanuló is van, aki válaszolhat helyettem, én már nem gondolkodom. Itt "rákényszerítenek" az önálló gondolkodásra, nem hagyják felületessé válni a tudást. A sok ellenőrző teszt, írásban és szóban, magabiztos tudást ad.
Na és a barátságos, családias légkör sem utolsó..."

F. M. tanuló
Nem jó ez a nyelviskola, mert már három hónap tanulás után azon töröm a fejem, hogy ha elérem az angollal a célomat, akkor rendbeteszem a német nyelv(nem)tudásomat. Azt hiszem, túlságosan kötődöm a nyelviskola munkatársaihoz. Jó ez???
(P.V. tanuló)

Mindenkinek megéri egyszer kipróbálni, aztán lehet, rákaptok, mint a cukorra. Nagyon sokszor, sőt szinte mindig nevetünk az órákon. Az ünnepi órák pedig különlegesek. Alkalomhoz illoen van minden. Filmeket nézünk és zenét hallgatunk, abból tanuljuk a szavakat és a mondatokat. A közösség nagyon jó, szerintem megéri.
(H.D. tanuló)

Jó lenne, ha megismernénk egymást egy vidám partiórán. Mi jól érezzük magunkat, garantáljuk, hogy Te is vidáman mész haza.
(G.I. tanuló)

Jól érzem itt magam, mert oldottan, játékosan tanulhatok itt nyelvet. Az különösen tetszik, hogy különböző korú és foglalkozású társakkal alkotunk egy közösséget.
(U.É. tanuló)

Új szavakat, dalokat tanulunk, amit az órákon esetleg nem, ezeknek hasznát vehetjük még a nyelvvizsgán is. Plusz órákon gyakorolhatjuk a nyelvet. Ami a legfontosabb, nagyon jó a hangulat.
(M.P. tanuló)

Fontos, hogy feloldjuk azt a gátlást, amit a társalgás elkezdése okoz. Játékos feladatok során egyszerű kifejezésektől a ritka szófordulatokig minden előfordul. AZ első mondat kimondása a legfontosabb és legnehezebb. Köszönöm, hogy itt lehettem.
(S.A. tanuló)