- nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
 
vissza a főmenübe I I I hírlevél küldése I kapcsolat

érdekességek
a garantált siker
előnyök
vizsga garanciák
nyelvtanulás külföldön
sikeres tanulók
a módszer
gyakori kérdések
nyitva tartás
árak
tanfolyamkezdés
csak klubtagoknak
szintfelmérő
 

Hagyományos oktatással felhagyott nyelvtanár leleplezi a titkokat.

Töltsd le az ingyenes anyagot, ismerd meg a titkokat!  - nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
Untitled Document
Érdekességek, Jobbnál jobb ötletek nyelvtanulóknak

Hollywood Története

1853-ban egy vályog viskó állt azon a helyen, ami késobb Hollywood lett. 1870-re egy mezogazdasági közösség virágzott ezen a területen burjánzó terméssel.

Egy népszeru helyi etimológiai fejtegetés szerint a Hollywood elnevezés a helyi "Toyon" (melyet más néven "California Holly"-nak is neveznek) szóból származik. Ez egy fa fajta, mely betakarja a dombok lankáit rikító piros bogyókkal még télen is. (a fát lásd a képen)
De ezt az elképzelést nyelvészek nem erosítették meg. A Hollywood szót H. J. Whitley alkotta, o Hollywood atyja. O és felesége a nászútjukon találták ki ezt a szót. (Margaret Virginia Whitley emlékirataiból)

1900-ra a közösség, melynek neve Cahuenga volt, már rendelkezett egy postahivatallal, egy saját újsággal, egy szállodával és két piaccal is, miközben népességük 500 fot számolt. Ekkor Los Angeles már 100.000 lelket számolt, 7 mérföldre (kb 11km) feküdt a citrus ligetektol. Egy egyvonalas villamos járat közlekedett a Prospect sétánytól Los Angelesig, de a menetrend kiszámíthatatlan volt és az út két órába telt. A régi gyümölcs-csomagoló házat béristállóvá alakították, hogy Hollywood lakosai fejlettebb közlekedéshez juthassanak.

Hollywood Hotel elso épületszárnyát 1902-ben nyitotta meg H. J. Whitley, ez volt az elso jelentosebb szálloda Hollywoodban. Készen álltak ekkor, hogy építési telkeket adjanak el a citromültetvények között a dombok lábainál. Az épület a Highland Avenue-t szegélyezte és a Prospect Avenue-ra nézett. Ez akkor egyébként még csak egy poros, földút volt, dimbed-dombos, mélyedéses.

1903-ban Hollywood-ot törvényhatóságként jegyezték be. A városi rendeletek között olvasható egy, mely megtiltja az égetett szesz árusítását, a gyógyászati szerek kivételével, és egy másikat, mely törvényen kívülinek nyilvánítja, hogy valaki teheneket csordában hajtsa keresztül a városon, ha az több mint 200 tehénrol van szó.
1904-ben átadtak egy új trolley vonalat Los Angeles és Hollywood között a Prospect Avenue-n, amit Hollywood Boulevard-nak neveztek el. Ez drasztikusan lecsökkentette az utazási idot Hollywood és Los Angeles között.

1910-re kialakult egy ádáz küzdelem a megfelelo minoségu ivóvízért, ennek kapcsán a hollywoodi városatyák megszavazták, hogy csatlakozzanak Los Angeles városához, mivel az egyre növekvo város kiépítette ivóvízhálózatát és ivóvizet nyertek az Owens folyóból. A szavazás másik fontos oka az volt, hogy így rákapcsolódhattak Los Angeles szennyvízhálózatára is. A csatlakozáskor a Prospect Avenue új neve Hollywood Boulevard.


A hírességek utcáját (Hollywood Walk of Fame) 1958-ban alapították és az elso csillagot 1960-ban helyezték el, ezzel tisztelegve azoknak a sztároknak, akik sokat tettek a szórakoztatóiparnak. Életük során megszerzett hírnevük alapján kapják ezt az elismerést, olyan sztárok ok, akiket a film, a színház, a rádió, a televízió, a zene vagy akár jótékonysági, közhasznú területeken elért eredményeiknek köszönhetoen találnak érdemesnek erre a kitüntetésre.

Kis türelmet kérünk, hamarosan folytatjuk Hollywood érdekes történetét.

Forrás: wikipedia.com angol nyelvu oldalairól fordítva
      

 
Vélemények rólunk

"... Persze, hogy szeretek hozzátok járni, mert kötetlen, családias a légkör, nagyon kedvesek és képzettek a tanárok. Nagyszerű a sulitok, mindenki elégedett Nálatok, és igyekeztek a diákok kedvében járni. Szóval mindenkinek érdemes benéznie, aki nyelvet akar tanulni, mert ez az iskola jobb, mint ..."
K. G. tanuló

"Ismerve magamat, tudom, egy csoporton belül elvesznék. Ha csak egy másik tanuló is van, aki válaszolhat helyettem, én már nem gondolkodom. Itt "rákényszerítenek" az önálló gondolkodásra, nem hagyják felületessé válni a tudást. A sok ellenőrző teszt, írásban és szóban, magabiztos tudást ad.
Na és a barátságos, családias légkör sem utolsó..."

F. M. tanuló
Nem jó ez a nyelviskola, mert már három hónap tanulás után azon töröm a fejem, hogy ha elérem az angollal a célomat, akkor rendbeteszem a német nyelv(nem)tudásomat. Azt hiszem, túlságosan kötődöm a nyelviskola munkatársaihoz. Jó ez???
(P.V. tanuló)

Mindenkinek megéri egyszer kipróbálni, aztán lehet, rákaptok, mint a cukorra. Nagyon sokszor, sőt szinte mindig nevetünk az órákon. Az ünnepi órák pedig különlegesek. Alkalomhoz illoen van minden. Filmeket nézünk és zenét hallgatunk, abból tanuljuk a szavakat és a mondatokat. A közösség nagyon jó, szerintem megéri.
(H.D. tanuló)

Jó lenne, ha megismernénk egymást egy vidám partiórán. Mi jól érezzük magunkat, garantáljuk, hogy Te is vidáman mész haza.
(G.I. tanuló)

Jól érzem itt magam, mert oldottan, játékosan tanulhatok itt nyelvet. Az különösen tetszik, hogy különböző korú és foglalkozású társakkal alkotunk egy közösséget.
(U.É. tanuló)

Új szavakat, dalokat tanulunk, amit az órákon esetleg nem, ezeknek hasznát vehetjük még a nyelvvizsgán is. Plusz órákon gyakorolhatjuk a nyelvet. Ami a legfontosabb, nagyon jó a hangulat.
(M.P. tanuló)

Fontos, hogy feloldjuk azt a gátlást, amit a társalgás elkezdése okoz. Játékos feladatok során egyszerű kifejezésektől a ritka szófordulatokig minden előfordul. AZ első mondat kimondása a legfontosabb és legnehezebb. Köszönöm, hogy itt lehettem.
(S.A. tanuló)