- nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
 
vissza a főmenübe I I I hírlevél küldése I kapcsolat

érdekességek
a garantált siker
előnyök
vizsga garanciák
nyelvtanulás külföldön
sikeres tanulók
a módszer
gyakori kérdések
nyitva tartás
árak
tanfolyamkezdés
csak klubtagoknak
szintfelmérő
 

Hagyományos oktatással felhagyott nyelvtanár leleplezi a titkokat.

Töltsd le az ingyenes anyagot, ismerd meg a titkokat!  - nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
Untitled Document
Érdekességek, Jobbnál jobb ötletek nyelvtanulóknak

Hollywoodról

Hollywood egy kerület Los Angelesben, Kalifornia államban, a belvárostól észak-nyugatra fekszik. Hírnevének és kulturális identitásának köszönhetoen a "Hollywood" nevet gyakran azonosítják az amerikai TV- és filmiparral, mint a filmstúdiók és filmsztárok történelmi központját. Mára a filmipar nagy része olyan szomszédos területekre terjeszkedett, mint Burbank és Westside, de a legjelentosebb iparágak, mint a szerkesztés, effektek, kellékek, gyártás utáni muveletek és a világítás Hollywoodban maradtak.

A "Hollywood Sign", ahogy ma nevezik, a Hollywood Boulevard, mely a "Kodak Theatre"-bol lett, a "Boundaries of Hollywood", melyet Kalifornia állam alapított és számos már történelmi hollywoodi színház, ma ismert találka hely és koncert hely, színházi darabok premierjének és a nagy díjkiosztó ünnepségek színhelye. Nagyon kedvelt éjszakai és turista hely és mindenekelott a híres "Walk of Fame", a hírességek sétányának otthona. (Ez az a hely, ahol a hírességek egy csillagot helyezhetnek el a járdába saját nevükkel feliratozva.)

Bár Los Angeles városában nem bevett gyakorlat, hogy az egyes környékek és kerületek külön határvonallal lennének elválasztva, Hollywood ez alól kivétel. 2005. február 16-án Goldberg és Koretz képviselok benyújtottak egy egy javaslatot arra, hogy az állam Hollywoodot úgy kezelje, mint önálló területet. Ennek érdekében, meghatározták a városrész határait. Ezt a javaslatot névtelenül támogatta a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara és a Los Angelesi Városi Tanács is. Az 588-as számú közgyulési határozatot a kormányzó 2006. augusztus 28-án elfogadta, így Hollywood városrésznek hivatalos határai vannak. A határvonal Beverly Hills-tol és West Hollywood-tól keletre, a Mulholland Drive, Laurel Canyon, Cahuenga Blvd. and Barham Blvd.-tól délre és Burbank-tól és Glendale-tol, valamint a Melrose Avenue-tól északra, és a Golden State Freeway-tol és Hyperion Avenue-tól nyugatra húzódik. Érdemes megjegyezni, hogy ez a terület magánban foglalja a teljes Griffith Parkot és Los Feliz-t,két olyan területet, melyet a los angelesiek addig nem tekintettek Hollywood részének. Hollywood népessége a 2000-es népszámlálási adatok szerint 208.237. Az átlagos kereset 33.409 Dollár volt 1999-ben.

Mint Los Angeles város egy kerülete, Hollywood nem rendelkezik önálló önkormányzattal, de van egy megbízott tisztviselo, akik a "tiszteletbeli polgármester" címet viseli kizárólag protokolláris célokból. Jelenleg a "polgármester" Johnny Grant. Mivel ez nem egy választás útján betöltött pozíció, Mr Grant évtizedek óta tölti be ezt a szerepet.
 


     

 
Vélemények rólunk

"... Persze, hogy szeretek hozzátok járni, mert kötetlen, családias a légkör, nagyon kedvesek és képzettek a tanárok. Nagyszerű a sulitok, mindenki elégedett Nálatok, és igyekeztek a diákok kedvében járni. Szóval mindenkinek érdemes benéznie, aki nyelvet akar tanulni, mert ez az iskola jobb, mint ..."
K. G. tanuló

"Ismerve magamat, tudom, egy csoporton belül elvesznék. Ha csak egy másik tanuló is van, aki válaszolhat helyettem, én már nem gondolkodom. Itt "rákényszerítenek" az önálló gondolkodásra, nem hagyják felületessé válni a tudást. A sok ellenőrző teszt, írásban és szóban, magabiztos tudást ad.
Na és a barátságos, családias légkör sem utolsó..."

F. M. tanuló
Nem jó ez a nyelviskola, mert már három hónap tanulás után azon töröm a fejem, hogy ha elérem az angollal a célomat, akkor rendbeteszem a német nyelv(nem)tudásomat. Azt hiszem, túlságosan kötődöm a nyelviskola munkatársaihoz. Jó ez???
(P.V. tanuló)

Mindenkinek megéri egyszer kipróbálni, aztán lehet, rákaptok, mint a cukorra. Nagyon sokszor, sőt szinte mindig nevetünk az órákon. Az ünnepi órák pedig különlegesek. Alkalomhoz illoen van minden. Filmeket nézünk és zenét hallgatunk, abból tanuljuk a szavakat és a mondatokat. A közösség nagyon jó, szerintem megéri.
(H.D. tanuló)

Jó lenne, ha megismernénk egymást egy vidám partiórán. Mi jól érezzük magunkat, garantáljuk, hogy Te is vidáman mész haza.
(G.I. tanuló)

Jól érzem itt magam, mert oldottan, játékosan tanulhatok itt nyelvet. Az különösen tetszik, hogy különböző korú és foglalkozású társakkal alkotunk egy közösséget.
(U.É. tanuló)

Új szavakat, dalokat tanulunk, amit az órákon esetleg nem, ezeknek hasznát vehetjük még a nyelvvizsgán is. Plusz órákon gyakorolhatjuk a nyelvet. Ami a legfontosabb, nagyon jó a hangulat.
(M.P. tanuló)

Fontos, hogy feloldjuk azt a gátlást, amit a társalgás elkezdése okoz. Játékos feladatok során egyszerű kifejezésektől a ritka szófordulatokig minden előfordul. AZ első mondat kimondása a legfontosabb és legnehezebb. Köszönöm, hogy itt lehettem.
(S.A. tanuló)