- nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
 
vissza a főmenübe I I I hírlevél küldése I kapcsolat

érdekességek
a garantált siker
előnyök
vizsga garanciák
nyelvtanulás külföldön
sikeres tanulók
a módszer
gyakori kérdések
nyitva tartás
árak
tanfolyamkezdés
csak klubtagoknak
szintfelmérő
 

Hagyományos oktatással felhagyott nyelvtanár leleplezi a titkokat.

Töltsd le az ingyenes anyagot, ismerd meg a titkokat!  - nyelvtanulás , idegen nyelv, idegen nyelvoktatás , nyelvvizsga felkészítés, angol , német , olasz, nagykanizsa, kanizsa , oktatás , tanulás , nyelvtudás
Untitled Document
Érdekességek, Jobbnál jobb ötletek nyelvtanulóknak

Hogyan fejlessz nyelvérzéket?

Ez egy örök dilemma még a mi, tapasztalt életünkben is. Valóban vannak tanulók, akikre szinte ragad a nyelvtudás, azonnal értik és azonnal képesek alkalmazni az új dolgokat. Élvezik a nyelvtanulást, szívesen, bátran kommunikálnak.
Ezzel szemben vannak olyan tanulók, akiknek hihetetlen sokszor kell dolgokat elmagyarázni, és sokkal több gyakorlásra is van szükségük, mint a többieknek.
"Be van oltva nyelv ellen", "reménytelen eset", "nincs nyelvérzéke" ilyen és hasonló csúnya megjegyzéseket lehet hallani az ilyen tanulók tanáraitól, szüleitol, sot gyakran ezt mondják ok saját magukról, és akkor örülhetünk, ha nem ilyen egyszeruen rendezi el valaki magában: "Én ehhez teljesen hülye vagyok."

Hogyan fejleszthetsz magadnak nyelvérzéket?

Azt tapasztaltam, hogy a lassú haladású tanulók legnagyobb problémája az, hogy a magyar nyelvtan sem megy nekik jól. Amikor idegen nyelvet tanulunk, mindig az anyanyelv alapján közelítjük meg az ismeretlen nyelvet. Ehhez azonban alapveto, hogy valaki legyen tisztában a saját anyanyelvét mozgató szabályokkal, törvényszeruségekkel. Az is fontos, hogy valaki legyen képes felvenni azt a nézopontot, hogy az idegen nyelv, az mindig egy idegen gondolkodásmód is egyben. Vannak dolgok, amiket nem kell értékelnünk, vagy mérlegelnünk, vagy azon tunodnünk, hogy miért nem úgy van, mint magyarul. Egyszeruen csak meg kell tanulnunk és be kell gyakorolnunk az idegen nyelv furcsaságait is.
Tehát a nyelvérzék a magyar nyelvtan és annak szakkifejezéseinek megtanulásával rendkívül jól "kifejlesztheto".
     

 
Vélemények rólunk

"... Persze, hogy szeretek hozzátok járni, mert kötetlen, családias a légkör, nagyon kedvesek és képzettek a tanárok. Nagyszerű a sulitok, mindenki elégedett Nálatok, és igyekeztek a diákok kedvében járni. Szóval mindenkinek érdemes benéznie, aki nyelvet akar tanulni, mert ez az iskola jobb, mint ..."
K. G. tanuló

"Ismerve magamat, tudom, egy csoporton belül elvesznék. Ha csak egy másik tanuló is van, aki válaszolhat helyettem, én már nem gondolkodom. Itt "rákényszerítenek" az önálló gondolkodásra, nem hagyják felületessé válni a tudást. A sok ellenőrző teszt, írásban és szóban, magabiztos tudást ad.
Na és a barátságos, családias légkör sem utolsó..."

F. M. tanuló
Nem jó ez a nyelviskola, mert már három hónap tanulás után azon töröm a fejem, hogy ha elérem az angollal a célomat, akkor rendbeteszem a német nyelv(nem)tudásomat. Azt hiszem, túlságosan kötődöm a nyelviskola munkatársaihoz. Jó ez???
(P.V. tanuló)

Mindenkinek megéri egyszer kipróbálni, aztán lehet, rákaptok, mint a cukorra. Nagyon sokszor, sőt szinte mindig nevetünk az órákon. Az ünnepi órák pedig különlegesek. Alkalomhoz illoen van minden. Filmeket nézünk és zenét hallgatunk, abból tanuljuk a szavakat és a mondatokat. A közösség nagyon jó, szerintem megéri.
(H.D. tanuló)

Jó lenne, ha megismernénk egymást egy vidám partiórán. Mi jól érezzük magunkat, garantáljuk, hogy Te is vidáman mész haza.
(G.I. tanuló)

Jól érzem itt magam, mert oldottan, játékosan tanulhatok itt nyelvet. Az különösen tetszik, hogy különböző korú és foglalkozású társakkal alkotunk egy közösséget.
(U.É. tanuló)

Új szavakat, dalokat tanulunk, amit az órákon esetleg nem, ezeknek hasznát vehetjük még a nyelvvizsgán is. Plusz órákon gyakorolhatjuk a nyelvet. Ami a legfontosabb, nagyon jó a hangulat.
(M.P. tanuló)

Fontos, hogy feloldjuk azt a gátlást, amit a társalgás elkezdése okoz. Játékos feladatok során egyszerű kifejezésektől a ritka szófordulatokig minden előfordul. AZ első mondat kimondása a legfontosabb és legnehezebb. Köszönöm, hogy itt lehettem.
(S.A. tanuló)